Lahodné a svůdné pokušení

Čokoláda… Je voňavá a chutná, rozplývá se v ústech a vyvolává báječné pocity. Kvalitní čokoláda je i zdravá. Když si čokoládu dopřejete v rozumném množství, určitě svému tělu žádným způsobem neuškodíte.

Čokoláda je na celém světě velmi oblíbená pochoutka. Mléčná, hořká a další různé druhy se konzumují samostatně, je ale i součástí moha sladkostí a lahůdek - dortů, rolád, koláčů, zmrzlin a samozřejmě i sušenek nebo bonboniér. Velmi oblíbené je také čokoládové fondue.

Opravdu kvalitní čokoláda je nejen chutná, ale i zdravá. Povzbuzuje i uklidňuje, čistí organismus, zlepšuje pozornost, údajně působí i jako afrodiziakum. Po dobré čokoládě se ani netloustne!

Čokoláda má velmi dlouhou historii. Původní čokoláda byla tekutá, hořká a mírně kořeněná. Postupně se ale její chuť a i vzhled měnily až do podob, v jakých ji známe dnes. Různých čokolád je v současnosti už víc než mnoho, ale v kvalitě mnoha typů a značek jsou velké rozdíly. Vybrat skutečně kvalitní čokoládu je někdy problém, zklamání z nějaké náhražky se ovšem alespoň při základních znalostech vyhnout dá. Čokoládu si také můžeme připravit i doma. Sehnat suroviny a různé formy na čokoládu dnes není žádný velký problém…

Čokoláda byla, je a bude nedílnou součástí lidstva. Je to skutečně lahodné a svůdné pokušení, kterému prostě žádný člověk neodolá. Je to jedna z největších radostí života!

Čokoládové suflé

S čokoládou kolem světa

Valentýn se blíží - máte už dárek?

Čokoládový festival 2014 - Praha

Historie čokolády

Druhy čokolády

Výroba čokolády

Kupujeme čokoládu

TOPlist